دودو80 عضو نشيط
| موضوع: تورتة الجيللى....خفيفه ولذيذة الأحد سبتمبر 13, 2009 6:54 am | |
| اخواتى الحبيباتالسلام عليكم ورحمة الله وبركاتهمن الطف التورتات اللى الكل بيحبهاتورتة الجيللى المقاديركيك اسفنجى علبتين جيللى فراوله موز مقطع شرائح بالوربكريم شانتيه لحشو التورته وتغليف الجوانب (2 باكو)قطع كمبوت مشكل و قليل من شراب الكمبوتالطريقه1-نحضر الكيك الاسفنجى بالطريقه الموجودة فى الرابط 2- هذا المقدار يكفى صينيه مستديرة مقاس 26 عاليه الحافه3-بعد خبز الكيك .نقلبها على منخل سلك لتبرد تماما 4-نغسل الصينيه ونجففها ونحضر فيها الجيللى بالطريقه المدونه على العلبه . ونضع فيه الموز او اى صنف فواكه ترغبيه مقطع شرائح بالورب .ندخل الصينيه بالجيللى فى الثلاجه لفترة كافيه ليجمد فيها الجيللى5-فى هذة الاثناء.نشق الكيك الاسفنجى نصفين ونسقيها بقليل من شراب الكمبوت .نضع فيها الكريم شانتى المخفوق وقطع الكمبوت المشكل .نضع النصفين على بعض ونضغط عليها بخفه حتى يتماسك النصفين معا6-بعد ان يتماسك الجيللى تماما نخرج الصينيه من الثلاجه ونضع فيها الكيكه اللى حشيناها ونضغط عليها بخفه حتى تلتصق بالجيللى وندخلها الثلاجه مرة اخرى لمدة 3 ساعات 7-نخرج الكيكه من الثلاجه .نعمل حمام مائى فى صينيه مقاسها اوسع قليلا من صينيه الكيكه .ننزل الصينيه فيه بسرعه ونطلعها فورا ونهز الصينيه قليلا .اذا لاقيتيها بتتهز معاكى بسيط .اقلبيها على صينيه التقديم .اذا لم تنقلب معكى .اعيدى تنزيلها فى حمام المائى لاقل من نصف دقيقه وطلعيها بسرعه.واقلبيها 8-اذا حسيتى ان الجيللى ساح قليلا من الجوانب .دخليها بسرعه الثلاجه تتماسك مرة اخرى 9-زينيها من الجوانب بالكريم شانتى وشيكولاته فارماسيل او مكسرات او سودانى 10- ادخليها الثلاجه لحين التقديمجربوها هاتعجبكم جدا | |
|